Gruppebilde foran systuen hos Nordlys Bunader.

Om selskapet

Nordlys Bunader ble etablert av Fred og Torhild Lambersøy i 1998 under navnet Norwegian Wool. Selskapet holder til i Chiang Mai nord i Thailand, og er registrert som et aksjeselskap under ordningen Board of Investment (BOI) som legger til rette for utenlandske investorer som ønsker å investere i landet.

 

Selskapet er i sin helhet eid av norske aksjonærer. I den første tiden var hjemmelagte tøfler det viktigste produktet. Fremgansmåten var som man gjorde det på Andøya i Nordland der Torhild vokste opp. Ullen ble utviklet fra bunnen. Det ble skåret ut lærsåler og tøflene ble brodert. Etterhvert begynte vi med enklere bunadsprodukter som broderte bunadsposer og kep, og snart var komplette bunader det viktigste produktet.

Selskapet produserer i dag 30 ulike damebunader og 5 ulike herrebunader. Nordlys Bunader holder til i eget bygg som ble reist til formålet i 2008. Hovedvekten av de ansatte jobber innefor broderi, søm og tilskjæring, med noen få personer på administrasjon. Selskapet har hatt en solid og jevn vekst de siste 7 årene, og med nye viktige kundeetableringer i 2016 fortsetter vi den fine trenden. Nordlys vil blant annet utvide sortimentet og styrke avdelingen for herrebunader. Selskapet er rettet mot bedriftsmarkedet og selger kun til norske butikkunder.

 

Torhild Anita Lambersøy

Fra 1. januar 2017 valgte Torhild å pensjonere seg fra stilling som Administrerende direktør, men vil fortsette med rådgivning innen produktutvikling ved behov.