Hver bunad går gjennom fire kontrollinstanser før den leveres kunden. Duan er avdelingsleder for herrebunader og har vært hos Nordlys siden 2006.

Produksjon og kvalitet

 

Norsk design og norsk ledelse, over 120 ansatte innenfor broderi og søm, samt kontinuerlig fokus på kvalitet og arbeidsglede gjennom 17 år.

 

Ved utgangen av 2016 var det 123 ansatte i Nordlys Bunader. Disse er i hovedsak fordelt på tre avdelinger: Systue, Brodering og Klippe- og Trykkerom. Hver avdeling har et antall bord med fem til seks syersker eller broderere. Hvert bord er spesialisert på fire eller fem bunadsmodeller, og samtlige bord kan i tillegg utføre de fem mest populære modellene. På det viset sikrer man dybdekompetanse samtidig som arbeidet også er variert og utfordrende. Hvert bord har en blanding av junior og senior syersker eller broderere. På hvert bord er det en senior person som er team-leader, og det er en avdelingsleder for både Systue og Brodering.

 

 

'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Kvalitetssikring: Ved overlevering av et ferdig produkt skal først en senior syerske stå inne for produktet, deretter skal gruppeleder evaluere produktet og til slutt skal avdelingsleder godkjenne produktet før det pakkes og sendes. Våre forhandlere evaluerer produktet – det er de som pakker opp varene og er tilstede når kunden prøver den ferdige bunaden. Det er således fire kontrollinstanser som sikrer at sluttkunden får et perfekt produkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stoffene som benyttes oppfyller de opprinnelige kvalitetskrav for den enkelte bunad. Ullstoffene i klede, toskaft, drapé og damask kommer fra Norge. Lin kjøper vi inn fra Norge, Belgia og Tyskland, og brokade fra vår leverandør i Frankrike.


Ved å være et attraktivt og ledende selskap i bransjen har Nordlys greid å skape en kultur med høy yrkesstolthet hvor de ansatte genuint ønsker å levere best mulig håndtverk uavhengig av kontroller. Det gir en trivelig arbeidsplass og det gir også gode produkter for selskapets forhandlere og sluttkunder.

Norsk design, håndtverk fra Chiang Mai

Norsk design

Produksjonsleder Thip har vært i selskapet i over 10 år, og har lang erfaring både innen broderi og søm.

Fra venstre: Fei, Rin og Penkhae har den siste kvalitetskontrollen på alt som blir brodert. De har vært hos Nordlys Bunader siden 2007, 1999 og 1998.

Gruppeledere i sy- og broderistuene.